Spring naar inhoud

ATV Eigen Arbeid

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eigen Arbeid is een actieve tuinvereniging met 158 tuinen in Den Haag. Het park is landelijk gelegen tussen Den Haag, Wassenaar en Leidschendam. Naast het park ligt het natuurgebied de Duivenvoordse- en Veenzijdse Polder, een beschermd natuurgebied en eigendom van Staatsbosbeheer. Het is een gebied waarin nog oude strandwallen te herkennen zijn. De grond bestaat vooral uit veen en zand. Deze mooie omgeving en het verenigingsteam Natuurlijk Tuinieren zorgen voor een rijke flora en fauna op het park. De tuinvereniging is op 4 juli 1917 opgericht.

Faciliteiten
Naast de tuinen beschikt de vereniging over De Stal met een kantine die nagenoeg het hele jaar elke zaterdag is geopend. Ook is er een tuinwinkel, eveneens op zaterdagen geopend, waar u seizoensplanten, meststoffen, gasflessen en allerlei andere aanverwante tuinartikelen kunt kopen.

Wandelpark
Het park is een openbaar toegankelijk wandelpark en tussen zonsopgang en -ondergang geopend. Komt u vooral een kijkje nemen op ons mooie tuinpark en geniet van de mooie tuinen, de rijke flora, land- en waterfauna!

 

Geen categorie