Voorkom inbraak

Helaas wordt ons complex de laatste jaren nog al eens geconfronteerd met inbraken.

Controleert u uw tuin, neem dan onderstaande tips nog eens goed door en wellicht verkleint u de kans op een inbraak op uw tuin.

 1. Bel altijd de politie (0900-8844) bij een verdachte situatie. U kent uw eigen omgeving het beste, dus als u het niet vertrouwt, is dat niet voor niets.
 2. Sluit ramen en deuren goed af, ook als u maar even weg bent. Draai de deur ook altijd op slot. Laat gordijnen open en laat zien dat er niets te halen valt.
 3. Leg kostbare apparatuur, zoals aggregaten en boormachines, uit het zicht.
 4. Heeft u struiken of bomen rondom het tuinhuis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het tuinhuis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.
 5. Plaats een felle lamp met bewegingssensor, zodat de inbreker niet ongemerkt in het donker rondom uw tuinhuis kan bewegen.
 6. Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw tuinhuis staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.
 7. Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.
 8. Verstop geen sleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.
 9. Hang geen adreslabel/tuinnummer aan uw sleutel(bos).
 10. Koper is aantrekkelijk voor dieven. U kunt koperen leidingen vervangen door kunststof leidingen, zoals tyleenslangen.
 11. Laat geen lucifers, aanstekers of dergelijke achter.

Tot slot, verlaat u de tuin, loop dan een extra rondje over het complex. Zo houden we samen overzicht en zorgen we voor een veilig complex!