Tuincomplex

Wandelpark
Ons tuinencomplex behoort tot de openbare wandelparken van de gemeente Den Haag. De hoofdpaden zijn het hele jaar door vrij toegankelijk wandelgebied. Ons complex heeft in meerdere opzichten een erg open karakter. Wij vinden het belangrijk dat bezoekers daadwerkelijk kunnen kennis maken met onze hobby. Onze leden zijn altijd in voor een enthousiast praatje over hun tuin, hun complex, hun Stal!

Ons complex is van 1 april t/m 30 september toegankelijk van 9 uur tot 20 uur, en van 1 oktober t/m 31 maart van 11 uur tot 16 uur. We willen u vriendelijk vragen om de tuinen van onze leden alleen te betreden als u daarvoor wordt uitgenodigd. Honden mogen alleen aangelijnd op het complex lopen en moeten buiten ons complex worden uitgelaten.

IMG_4678De Stal
Ons verenigingsgebouw De Stal staat centraal binnen onze vereniging. De kantine is op zaterdag open en de kantinevrijwilligers serveren hapjes en drankjes. Naast de zaterdagse openingstijden organiseert de kantinecommissie ook activiteiten op andere tijdstippen. Zo is er een jaarlijkse klaverjas- en jokercompetitie, worden er af en toe bingoavonden georganiseerd of een gezamenlijke barbecue en wordt er elke zaterdag door leden jeu de boules gespeeld op de zes rondom de stal liggende jeu de boules banen.

In de Stal zijn ook EHBO koffers, een AED apparaat en een blusdeken aanwezig. De vereniging beschikt over vijf gediplomeerde EHBO-ers en tweeëntwintig mensen die gediplomeerd zijn voor reanimatie en AED gebruik.

Tuinwinkel
Tuin 161, het dichtst bij De Stal gelegen, is ingericht als een verenigingstuin met daarop de tuinwinkel. U kunt hier groenteplanten, tuinplanten, heesters, bloembollen, zaden, natuurlijke meststoffen, gereedschap, tuinaarde en gasflessen kopen.  Mochten we iets niet op voorraad hebben, dan kunnen we het altijd bestellen. Onze vrijwilligers kunnen u ook advies geven over uw tuin en planten. De tuinwinkel is geopend van:
1 april – 30 september: van 10 uur tot 13 uur
februari, maart en oktober van 11 uur tot 13 uur
november, december en januari is de tuinwinkel gesloten
De tuin rondom de tuinwinkel is ingericht volgens de richtlijnen voor het natuurvriendelijk tuinieren. Met haar enorme variëteit aan inheemse, insectvriendelijke planten, haar stapelmuurtjes, takkenrillen en model composthopen is zij nu een openbare oriëntatietuin geworden voor de leden en niet te vergeten de wandelaars.