ALV 6 april 2024

Een korte ALV
De algemene ledenvergadering afgelopen zaterdag is vlot verlopen. Binnen één uur was het gebeurt. Er waren .. leden aanwezig of vertegenwoordigd.
In de mededelingen kwam naar voren dat het verboden is om creosoot bielzen (oude spoorbielzen) aan te schaffen of van iemand over te nemen en dus ook in de tuin te plaatsen. Creosoot is een gif dat gebruikt werd om hout te verduurzamen. Voor particulieren is het al jaren verboden. Bielzen die in de tuin liggen kunnen daar blijven. Het is niet verstandig om nabij de bielzen moesgewassen te telen en deze te consumeren. Wie de bielzen wil verwijderen dient ze te behandelen als chemisch afval af te voeren naar de milieustraat.
Tevens werd medegedeeld dat op 1 januari jongstleden is de nieuwe Omgevingswet in werking getreden. Dit betekent voor ons dat de procedure aanvraag vergunning voor het plaatsen van o.a. een tuinhuis gewijzigd is. De aangepaste procedure wordt al gehanteerd, in het najaar wordt het huishoudelijk reglement aangapast.
Na de mededelingen gaf de voorzitter van de Haagse bond Jaap Rog een toelichting op de gesprekken met de gemeente over het verlengen van het huurcontract dat in 2025 afloopt. In het contract is geregeld onder welke voorwaarden wij het complex huren, wie welk onderhoud verricht en uiteraard de huurprijs. De verwachting is dat er niet echt veel verandert, mogelijk wat milieuvoorschriften. Over de huurprijs is nog niet gesproken.
Het verslag van de vorige AVL werd vastgesteld.
Dit jaar zijn er 3 jubilarissen die 40 jaar lid zijn van de vereniging. Dit betreft de families Smit (tuin 31), Van der Haas (tuin 60) en Calia (tuin 81). De aanwezige families Van der Haas en Calia werden in het zonnetje gezet, kregen de oorkonde en mooie bloemen. De familie Smit ws niet aanwezig, zij kregen de oorkonde en bloemen later op hun tuin.
Het bestuurlijk jaarverslag 2023, verslag commissie van onderzoek, financieel jaarverslag 2023 werden vastgesteld en het bestuur werd decharge verleent.
Onze voorzitter Dennis van den Oever was herkiesbaar als bestuurslid en voorzitter. Onder luid aplaus werd hij herkozen. De commissie van onderzoek werd herkozen.
Het voorstel om het huishoudelijk reglement te wijzigen werd aangenomen. Dit betelent dat kandidaten maximaal 3 jaar op de kandidatenlijst kunnen staan en dat van kandidaten verwacht wordt dat zij een bijdrage leveren aan algemene werkzaamheden op ons complex.
John Rietdijk gaf een update over het natuurlijk tuinieren. Alles gaat naar wens en er is een goede samenwerking tussen de maandagochtend ploeg en de werkbeurtmensen op de zaterdagen. Hij vertelde dat er een samenwerking is met “Meer bomen nu”. Alle overbodige boomstekken op ons complex worden verzameld en zullen elders geplant worden.